KUVATAIDEKOULUN ARVOT
Kuvataidekoulun ajatuksena on, ett taidekasvatuksella on suuri merkitys oppilaan minkuvan kasvulle ja kehittymiselle. Taiteen tekemisell lapsi ja nuori saa mahdollisuuden henkilkohtaisen maailmasuhteen rakentamiseen ja ilmentmiseen visuaalisen taiteen keinoin. Koulun taidekasvatus perustuu ihmisksitykseen, jossa ihminen on ainutkertainen ja vaikuttaa aktiivisesti omaan elmns. Kuvataidetta harrastamalla lapset ja nuoret saavat keinoja ilmaista itsen ja omaa suhdettaan maailmaan. Tavoitteena on, ett oppilas opintojen myt oppii ymmrtmn taiteen merkityksen omassa elmssn.

Perinteisten tekniikoiden harjoittelu mahdollistaa luovuuden kehittymisen ksi kdess taidon kehittymisen kanssa. Koemme, ett krsivllinen kuvataiteen harrastaminen auttaa lapsia ja nuoria elmssn eteenpin, sill se opettaa tyskentelemn tavoitteellisesti ja luovuutta hydynten. Piirustus, maalaus, keramiikka, kuvanveisto ja taidegrafiikka harjaannuttavat sek luovaa ajattelua ett silmn ja kden koordinaatiota. Lisksi perinteisin taidetekniikoin opiskelu ja harjoittelu lis oppilaiden pitkjnteisyytt ja keskittymiskyky, joka on tarpeen hektisess maailmassa. Taidehistorian sisllt tydentvt puolestaan oppilaiden yleissivistyst ja auttavat heit ymmrtmn taidehistoriallisia viittauksia mys nykykuvissa.