YLEIST HARRASTUKSESTA
Turun Kuvataidekoulu on 1979 perustettu klassiseen kuvataiteeseen erikoistunut yksityinen, kuvataidekasvatusta ja -harrastusta tarjoava organisaatio, joka jrjest tavoitteellisesti etenev harrastustoimintaa lapsille, nuorille ja aikuisille. Kuvataidekasvatuksemme keskittyy taidon, tekniikan ja luovan ilmaisun pitkjnteiseen harjoitteluun piirustuksen, maalauksen, keramiikan, kuvanveiston, sek taidegrafiikan osa-alueilla. Lisksi harrastus tutustuttaa oppilaat taidehistorian eri aikakausiin ja kuvallisen ilmaisun keinoihin.

Tavoitteemme Turun Kuvataidekoulussa on klassisen kuvataiteen keinoin harjoitella silmn ja kden koordinaatiota, keskittynytt tyskentelytapaa, perinteisi taidetekniikoita sek kehitt omaa luovaa ilmaisutapaa. Harrastuksen sisllt etenevt vuosittain uusien tekniikoiden ja taidehistorian aikakausien alueille. Aiempien vuosien taitoja kytetn uusien asioiden perustana ja tehtvt vaikeutuvat vhitellen. Tavoitteena on tarjota pitkaikainen harrastusmahdollisuus, joka sislt jatkuvasti uusia haasteita ja onnistumisen kokemuksia.

Lisksi kuvataidekasvatuksemme antaa mahdollisuuden omakohtaisen taidekokemuksen syntymiseen ja edellytyksi elinikiseen taiteiden harrastamiseen. Turun Kuvataidekoulun tarjoama harrastus antaa mys erinomaiset lhtkohdat kulttuurialan ammattilaiseksi pyrkivlle.

HARRASTUKSEN RAKENNE
Kuvataidekoulun tarjoaman harrastuksen kokonaisuudet etenevt seuraavasti:
KokonaisuusIkKesto / laajuus
Valmentava kuvataide4-6v2 vuotta / 50 tuntia
Kuvataiteen perusteet7-12v6 vuotta / 448 tuntia
Syventv kuvataide13-16v4 vuotta / 372 tuntia
Aikuisryhmt16v -Ei mritetty kestoa / laajuutta

Valmentava kuvataide

Alle kouluikisille Kuvataidekoululla on valmentavan kuvataiteen ryhmi. Valmentavan kuvataiteen ryhmiss lapset tutustuvat taiteen tekemiseen leikinomaisin keinoin ja lapsia valmennetaan klassisen kuvataiteen perusteisiin. Valmentava kuvataide pit sislln piirustuksen, maalauksen, keramiikan, kuvanveiston, taidegrafiikan ja taidehistorian sisltj.

Valmentava kuvataide 1
on suunnattu 4-5-vuotiaille lapsille. Harrastuskerran kesto on 60 min viikossa.

Valmentava kuvataide 2
on suunnattu 5-6-vuotiaille lapsille. Harrastuskerran kesto on 90 min viikossa.

Kuvataiteen perusteet

Alakoululaisten kannattaa aloittaa opintonsa Kuvataiteen perusteet 1 -ryhmst. Kuvataiteen perusteiden eri kokonaisuudet (1-6) pitvt sislln piirustuksen, maalauksen, keramiikan, kuvanveiston, taidegrafiikan ja taidehistorian sisltj. Ohjaus etenee tavoitteellisesti tasolta toiselle sek vuodesta toiseen - ja harrastuksesta saa parhaan hydyn irti aloittamalla sen aivan perusteiden alusta.

Kuvataiteen perusteet -ryhmien kesto on 120 minuuttia viikossa.

Syventv kuvataide

Ylkoululaisille ei ole alkavia Kuvataiteen perusteet -ryhmi vhisen osallistujamrn vuoksi. Mikli ylkoululainen haluaa aloittaa kuvataideharrastuksen, suosittelemme hnelle ryhm
Syventv kuvataide 1: Piirustus.
Syventv kuvataide jakautuu neljn erilliseen kokonaisuuteen: piirustus, maalaus, kolmiulotteinen muotoilu ja taidegrafiikka/kokeileva taide.

Syventv kuvataide -ryhmien kesto on 150 minuuttia viikossa.

Nuoret ja aikuiset

Yli 16-vuotiaille on tarjolla nuorten ja aikuisten ryhmi. Nuorille ja aikuisille suunnatut ryhmt on tarkoitettu oman taiteellisen tyskentelyn kehittmiseen ammattitaitoisessa ohjauksessa.

Aikuisryhmien kesto on 180 minuuttia viikossa.